De tijger en de kolibrie

De tijger en de kolibrie De tijger en de kolibrie is een aangrijpend verhaal over mannen die moeite hebben hun draai te vinden in het rustige leven van een goede baan een fijn gezin en een veilige toekomst ongeacht de tragi

 • Title: De tijger en de kolibrie
 • Author: Alex Boogers
 • ISBN: 9789057594267
 • Page: 194
 • Format: Paperback
 • De tijger en de kolibrie is een aangrijpend verhaal over mannen die moeite hebben hun draai te vinden in het rustige leven van een goede baan, een fijn gezin en een veilige toekomst, ongeacht de tragische gevolgen voor hun gezin Hoofdpersoon Robert Borghart is zo n man die grote moeite heeft volwassen te worden Als hij op een dag zwaar gehavend en met geheugenverlies oDe tijger en de kolibrie is een aangrijpend verhaal over mannen die moeite hebben hun draai te vinden in het rustige leven van een goede baan, een fijn gezin en een veilige toekomst, ongeacht de tragische gevolgen voor hun gezin Hoofdpersoon Robert Borghart is zo n man die grote moeite heeft volwassen te worden Als hij op een dag zwaar gehavend en met geheugenverlies ontwaakt in een ziekenhuis kan hij zich maar een ding afvragen Wat ging er mis Slechts mondjesmaat geeft het geheugen zijn geheimen prijs aan Robert n aan de lezer Flarden van het verleden komen terug De eerste ontmoeting met zijn vrouw Marscha De geboorte van hun zoon Het geluk van de wandelingen met hem op het sprookjesachtige Bali Maar ook criminele uitspattingen en overspel Langzaam moet Robert onder ogen zien hoe hij zich heeft laten meeslepen in een opwindend leven met grote risico s voor hemzelf, zijn vrouw en hun zoontje Wanneer hij besluit toch voor zijn gezin te kiezen, komt Robert erachter dat de consequenties van zijn gedrag zowel onvermijdelijk als onvoorspelbaar zijn.

  • [PDF] Download ✓ De tijger en de kolibrie | by ✓ Alex Boogers
   194 Alex Boogers
  • thumbnail Title: [PDF] Download ✓ De tijger en de kolibrie | by ✓ Alex Boogers
   Posted by:Alex Boogers
   Published :2019-04-20T17:21:03+00:00

  About “Alex Boogers

  • Alex Boogers

   Alex Boogers is een Nederlandse schrijver Hij woont en werkt in Vlaardingen, dat hij zelf steevast het Naamloze Gat noemt Ondanks een rommelige en turbulente jeugd waarin hij veel tijd op straat doorbracht en vocht, volgde Boogers het mavo, havo en vwo Boogers was een begenadigd vechtsporter en beoefende taekwondo, jiu jitsu en thaiboksen tot hij een ernstig ongeluk kreeg en verschillende ruggenwervels brak en verschoof Later begeleidde hij jonge aanstormende vechttalenten Drievoudig wereldkampioene Soumia die hij vanaf haar vijftiende begeleidde is zijn bekendste pupil Boogers studeerde, nadat hij van het voortgezet onderwijs verwijderd was, uiteindelijk Nederlands recht en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam In Leiden studeerde hij voor een zeer korte periode Nederlandse taal In 1997 stopte hij met zijn studies en had verschillende baantjes In 1999 debuteerde hij onder het vrouwelijke pseudoniem M.L Lee met de korte roman Het boek Estee over een opgroeiend meisje dat zichzelf en de wereld om haar heen probeert te verklaren Boogers schreef de korte roman in drie maanden.

  520 thoughts on “De tijger en de kolibrie

  • De opbouw, met steeds sprongen terug en voorwaarts in tijd, is oké. Helaas is hoofdpersoon Robert een ongelooflijk oninteressante lapswans, waardoor het onmogelijk is met hem mee te voelen. De tragische ontknoping wist mij dan ook nauwelijks te raken.


  • Very good. For some people difficult to read because he changes the storyline a lot. He goes back and forward all the time. But I like that and it is just great. Only a bit sad.


  • Dit boek maakte totaal geen emoties bij me los. De schrijfstijl deed me in de verte denken aan Kluun: recht voor z'n raap, puntig en "geestig". (als je van dat soort humor houdt) Karakters werden niet uitgediept, ik vond het allemaal nogal oppervlakkig.  • Twee dagen geleden las ik “De tijger en de kolibrie” van Alex Boogers uit. Ik moest er even van bekomen. Steeds moet ik aan de hoofdpersoon Robert Borghart denken. Vraag ik me af hoe het nu met hem zal gaan en vanochtend bedacht ik me opeens: Hé Susanne, kappen nou, het is maar een boek, Robert bestaat niet. Je begrijpt, “De tijger en de kolibrie” is zeer de moeite van het lezen waard.Het verhaal begint met het ontwaken van Robert in een ziekenhuis. Waarom hij daar ligt weet hij zelf ni [...]


  • Alex Boogers lijkt niet los te kunnen breken uit zijn eigen belevingswereld en geschiedenis. Als je 1 boek van hem leest (hoe goed dat ene boek ook is) heb je ze allemaal gelezen.


  • "Het meest ontroerende boek van het jaar" Herman Brusselmans staat op de kaft van dit boek. Zelf is dit mijn eerste boek van 2011 wat ik las en hopelijk zal ik in 2011 nog veel van deze ontroerende boeken lezen. Toch kan ik nu al zeggen dat ik het met Herman Brusselmans eens ben want het gebeurt mij niet vaak dat ik na het uitlezen van een boek, tranen met tuiten huil.Het is inmiddels een dag later en ik ben nog steeds onder de indruk van "De tijger en de kolibrie".Ik vind het boek echt een aanr [...]


  • Indrukwekkend boek dat naderhand wel even in je hoofd blijft hangen. Bij Boogers lijkt het of een verhaal opschrijven zo makkelijk is, dat het met dezelfde vaart is geschreven als waarmee je het leest. Dat is erg knap.
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *